Három Zala megyei falu vis maior támogatást kapott


Nagykutas, Zalaszabar és Zalaszántó a benyújtott támogatási kérelmek alapján összesen mintegy 53 millió forint támogatáshoz jut.

Több mint ötvenmillió forint vis maior támogatást kapott a Belügyminisztériumtól három zalai település az időjárás okozta korábbi károk felszámolására – tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója csütörtökön az MTI-t.

Sifter Rózsa közölte: Nagykutas, Zalaszabar és Zalaszántó a benyújtott támogatási kérelmek alapján összesen mintegy 53 millió forint támogatáshoz jut.

Nagykutason egy utca burkolata a nagy mennyiségű csapadék miatt olyan mértékben károsodott, hogy a közlekedés biztonságát súlyosan veszélyezteti. Ennek helyreállítására 1,6 forintot használhat fel a település.

Zalaszabarban 31,5 millió forint támogatás felhasználásával állíthatják helyre egy 150 méter hosszan leomlott és a közlekedésbiztonságot veszélyeztető partfalat.

Zalaszántó ugyancsak partfalomlás miatti helyreállításra, illetve az időjárás miatt megrongálódott útburkolat javítására összesen csaknem 20 millió forint vis maior támogatást vehet igénybe.

MTI

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés